Skip to main content
Search

Усилия за постигане на устойчивост

Здравите бебета разчитат на здрава планета

В Johnson’s®, нашата работа е да изградим един по-добър утрешен ден. Ето защо се ангажираме да предоставим на родители и всички обгрижващи лица нежни, но ефективни продуктови решения за техните бебета, като същевременно внимателно създаваме нашите формули така, че да са щадящи към околната среда. Ние подкрепяме свят, в който всяко бебе може да расте и да се развива, като избираме подходящи съставки, подобряваме устойчивостта на нашите опаковки и се отплащаме на нашите общности.

 

Чисти и нежни съставки

Знаете ли , че изцяло сме преформулирали нашите продукти , за да създадем нов стандарт за нежност в нашия регион?

Строгият ни процес на подбор на съставките гарантира на бебетата, че нашите продукти са толкова чисти и нежни, колкото и ефективни. Нашите течни почистващи препарати, препарати за грижа за косата и лосиони са с до 96% натурален произход и не съдържат парабени, сулфати, фталати и оцветители. Освен това премахнахме 50% от съставките от нашите формули² през 2019 г., за да подобрим нежността им към бебешката кожа и планетата като цяло.

За да подпомогнем допълнително околната среда използваме патентована в САЩ система, наречена Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™ (Инструмент за глобална оценка на съставките във водните системи), като целта е да формулираме нетоксични и биоразградими продукти, които не вредят на водните организми и екосистеми.

И в бъдеще, ние ще продължим да създаваме иновации, като се фокусираме върху съставките и биоразградимостта ,гарантирайки че правим внимателен избор , а дългосрочното здраве на бебетата и планетата е в основата на вземаните от нас решения .

Екологосъобразни опаковки

Знаете ли, че правим значителни промени в опаковките, които допринасят за борбата с отпадъци от опаковки в нашия регион?¹

Над 95% от нашите бутилки днес са напълно рециклируеми³, като целта ни е да достигнем 100% до края на 2021 година.

Ще спестяваме над 60 тона пластмасови отпадъци всяка година, премахвайки капачките на помпите на много от нашите бебешки продукти от 2020 г. като ги заместим с нови, рециклируеми капачки.

След като бяхме едни от първите, които замениха пластмасата в нашите клечки за уши с хартия още през 2017 г., скоро ще спестяваме равностойността на 30 милиона найлонови торбички от външната опаковка на нашите клечки за уши от 2021 г. Новата ни външна опаковка няма да съдържа никаква пластмаса и ще се изработва от рециклиран материал.

От 2022 г. ще предлагаме опции за многократно пълнене и ще се стремим да въведем рециклирана пластмаса в нашите опаковки, за да намалим въглеродните емисии и допълнително да оптимизираме нашата верига за доставки.

Знаете ли, че Johnson’s са поели ангажимент да са социално отговорни и да помагат на всяко бебе да се развива успешно?

Повече от 40 години правим дарения за водещи световни асоциации на медицински сестри и акушерки, които играят определяща роля в старта на живота на всяко дете.

В Johnson & Johnson, ние си партнираме със Save the Children® (Да спасим децата) повече от 20 години в международни инциативи за осигуряване на здравеопазване, помощ и образование на семейства в общности, засегнати от криза или бедност.

Също така , ние подкрепяме инициативата на Организацията на обединените нации "Every Woman Every Child" (Всяка жена, всяко дете), създадена за да подобри здравето и благосъстоянието на жените и децата в целия свят.

Занапред  планираме да продължим целенасочените си усилия да осигурим на всяко бебе най-здравословния старт в живота, като продължим да си партнираме с водещи благотворителни организации, неправителствени организации, медицински сестри и акушерки по целия свят. Също така имаме амбицията да стартираме повече нови местни инициативи за най-добра подкрепа на общностите, в които имаме най-силно присъствие.

1 Регионът е Европа, Близкия изток и Африка
2 Въз основа на нашето глобално портфолио
3 Въз основа на годишни данни за вътрешни продажби към март 2020 г.

Back to Top